lactate bradet

Micii procesatori de lapte sunt blocati de limitarile retragerilor bancare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Micii procesatori de lapte din Suceava reclama faptul ca nu au posibilitatea sa-si remunereze crescatorii de animale de la care fac achizitii de lapte, deoarece multe banci nu le permit sa retraga, in numerar, mai mult de 10.000 de lei din conturi, conform prevederilor Legii 70/2015, informeaza Mediafax.

Un exemplu in acest sens vine de la un procesator de lapte din Suceava, Cristian Mihai, care precizeaza ca nu are posibilitatea sa isi plateasca fermierii de la care cumpara lapte.

„Putem spune ca situatia este hilara, deoarece firmele nu-si pot folosi propriii bani pentru a-si achita obligatiile pe care le au fata de crescatorii de animale, persoane fizice”, a declarat Cristian Mihai, pentru sursa citata.

Procesatorul sucevean a explicat ca, in mod normal, achizitiile de lapte se realizeaza in fiecare zi, iar platile se efectueaza lunar, in baza unui jurnal de achizitii si stat de plata. Bancile i-au sugerat sa le deschida conturi crescatorilor de animale.

„In cazul meu, ar trebui sa deschid conturi la circa 2.000 de crescatori de animale, in care sa virez lunar intre 100 si 1.000 de lei, dar unii dintre acestia ar trebui sa cheltuiasca poate mai mult pentru drumul pana la banca decat incaseaza. Nu sunt nici ATM-uri in varf de munte ca acestia sa faca retragerea de bani”, a mai spus Cristian Mihai.

Acesta mai afirma ca situatia este una absurda, deoarece conform unei prevederi din lege, se pot realiza plati pentru fiecare persoana de pana la 10.000 de lei. In cazul in care problemele nu se vor rezolva, Cristian Mihai precizeaza ca unii procesatori de lapte vor actiona in instanta bancile, din cauza ca nu ii lasa sa isi foloseasca propriii bani pentru a-si plati furnizorii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE