Meniu

Metode eficiente de protecţie împotriva căderilor de grindină

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agricultura este o activitate riscantă. Unul dintre cele mai mari pericole pentru culturile agricole este grindina.

Datele arată că în perioada aprilie-septembrie pot fi, în medie, până la 21de zile cu căderi de grindină. Pentru a proteja terenurile agricole de acest fenomen periculos, în R. Moldova sunt folosite rachetele antigrindină de mai mulți ani, informează timpul.md. Acestea elimină în atmosferă o cantitate de iodură de argint și împiedică formarea grindinei. Deși specialiștii afirmă că lansarea rachetelor este cea mai eficientă metodă în lupta cu grindina, anual, mii de hectare sunt afectate de aceste precipitații.

Experții spun că eficacitatea de lansare a rachetelor antigrindină este de 75 la sută, acesta fiind cel mai înalt indicator dintre toate celelalte metode de protecție. Prin urmare, specialiștii avertizează că mereu există riscul de grindină, însă rachetele reduc pierderile de la căderea acesteia de 5-10 ori. În ultimul timp, pe teritoriul dintre Nistru și Prut, se aplică tot mai mult şi metoda de protecţie prin intermediul plaselor, dar aceasta s-a dovedit a fi mai puțin eficientă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.