Lunile iunie, iulie si august vor fi caracterizate de temperaturi apropiate si mai mari fata de mediile multianuale, in vreme ce precipitatiile vor fi, in cea mai mare parte a regiunilor, sub mediile climatologice.

In luna iunie, regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii, media multianuala lunara (1981-2010) fiind de 18,5 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra in luna iunie valori sub normele climatologice local in sudul, sud-estul, estul si vestul tarii, iar in centru si nord sunt posibile cantitati peste mediile multianuale.

In luna iulie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud, iar in celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele centrale si vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice.

In luna august, regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, iar local in sud-estul, sudul si vestul tarii vor fi posibile valori termice peste norme. Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.