Mesajul sefului APIA despre plata subventiilor

Facebook
Twitter

Directorul general al Agentiei de Plati, Adrian Pintea, a anuntat de curand, in cadrul unui mesaj dedicat fermierilor, ca Agentia a reusit sa plateasca o suma record de peste 3 miliarde de euro catre agricultori, atat pentru schemele si masurile de sprijin finantate din fonduri europene cat si pentru cele finantate de la bugetul de stat.

„Anul 2017 a reprezentat un an al recordurilor absolute pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, care a realizat performante remarcabile in domeniul absorbtiei fondurilor europene, reusind sa plateasca o suma record de peste 3 miliarde de euro catre fermieri, atat pentru schemele si masurile de sprijin finantate din fonduri europene cat si pentru cele finantate de la bugetul de stat”, se arata intr-un comunicat.

Numai pentru Campania 2017 s-a autorizat la plata incepand cu data de 16 octombrie si pana in prezent, suma totala de 1,432 miliarde euro, din care plata regulara reprezinta suma de 473,18 milioane euro pentru un numar de 604.772 fermieri.

„In lumina celor de mai sus, doresc sa multumesc tuturor colaboratorilor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura pentru sprijinul constant si pentru eforturile conjugate depuse in vederea atingerii obiectivelor principale ale institutiei. De asemenea, vreau sa multumesc in mod deosebit fermierilor si sa-i asigur ca APIA va continua sa ii sprijine si sa fie alaturi de ei si in anul 2018”, a mai anuntat Adrian Pintea.

A fost inca un an plin de eforturi sustinute ale Agentiei, ale personalului acesteia, un an cu multe provocari, dar si cu rezultate exceptionale. Imi doresc ca activitatea noastra sa contribuie in continuare, cu sprijinul direct si in interesul fermierilor, la modernizarea si eficientizarea agriculturii, la dezvoltarea satului romanesc si la cresterea economiei in ansamblul ei, pe termen mediu si lung, in Romania.

In final, as dori sa urez tuturor un an nou plin de realizari, belsug, sanatate si bucurii si sa-i asigur inca o data pe fermieri ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este un partener de nadejde, al carei scop principal este sustinerea dezvoltarii sectorului agricol din Romania si a fermierilor romani, este mesajul directorului APIA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE