petre daea

Mesajul ministrului Daea catre Comisia Europeana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a profitat de prezenta  in Consiliul Uniunii Europene – Agricultura si Pescuit pentru a transmite un mesaj oficialilor europeni.

In interventia sa, seful MADR i-a felicitat pe comisari pentru realizarile lor, a vorbit despre provocarile pe care le va intampina tara noastra odata cu preluarea presedintiei Consiliului European si a promis ca va prezenta un plan clar de actiune in viitorul apropiat. In cele ce urmeaza, va redam continutul documentului:

Gasesc momentul potrivit pentru a le multumi si felicita pe comisari, care in munca specifica, cu raspunderea directa, au netezit drumul implinirilor, parcurgand temeinic si riguros procedurile date in procesul de elaborare si de decizie, in care colaborarea a fost liantul succesului.

Manati de interesul comun si sustinuti de sentimentul colaborarii, am parcurs o perioada intreaga de lucru.

Stiu, cunoastem, intelegem, ca mandatul urmator este marcat de multiple evenimente. Alegerile europarlamentare vor fi chiar in miezul presedintiei romane si ca procesul de  co-legiferare va avea specificitatea lui, careia trebuie sa-i cunoastem limitele si sa folosim timpul aflat la dispozitie pentru a genera progres. Ca sa-l atingem, avem la dispozitie trei instrumente:

Capacitatea de a negocia,

Dorinta de a face mai mult impreuna,

Si buna organizare.

Va rog sa contati pe toate, cum noi ne vom stradui sa facem fata fiecaruia.

Preluam astazi etapa implinirii dar si a misiunii aflate in derulare. Cunoastem tot ce am facut impreuna, stim de asemenea ce avem de facut, mizand pe principiul solidaritatii si a coeziunii. Romania, prin interesul ei si munca celui care va vorbeste, isi pune slujba in folosul tuturor si in sprijinul fiecaruia.

In luna ianuarie vom prezenta prioritatile si modul concret de actiune si vom incheia in luna iunie. Si atunci, si acum, Romania este si va fi a Europei, iar eu voi fi al dumneavoastra, al tuturor, in calitate de presedinte al Consiliului. Succesul este al nostru, al tuturor, iar eu il voi formaliza.

In speranta luarii multor decizii bune, ingaduiti-mi sa urez succes misiunii noastre comune, iar dumneavoastra si fermierilor din tarile dumneavoastra, beneficiari ai politicilor noastre, multa sanatate si succes. La multi ani!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE