Maximum 50.520 de euro pentru depozitarea privata a carnii de porc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a stabilit, printr-o Hotarare adoptata astazi, cadrul juridic pentru acordarea ajutorului financiar stabilit in avans pentru depozitarea privata a carnii de porc.

Acest ajutor se acorda, in limita sumei de 50.520 euro, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale constituite conform OUG nr. 44/2008 şi/sau persoanelor juridice, platitoare de TVA, denumite operatori, care indeplinesc condiţiile prevazute in Regulamentul (CE) nr. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru cererile privind ajutorul financiar pentru depozitarea privata a carnii de porc depuse incepand cu data stabilita conform art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 360/2015 al Comisiei şi pana la data stabilita in conformitate cu prevederile art.1 din Regulamentul (UE) nr. 725/2015, respectiv 9 martie – 2 mai 2015.

Actul normativ prevede categoriile de produse eligibile pentru ajutor, sumele corespunzatoare si perioadele de depozitare, potrivit anexei la Regulamentul (UE) nr. 360/2015.

Metodologia de aplicare a acestor masuri, ghidul solicitantului, formularistica si procedurile de acordare a ajutorului se elaboreaza, conform prevederilor Hotararii, de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE