Magiunul de Topoloveni pune România pe harta culinară a Orientului, cu fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sonimpex, producătorul magiunului de Topoloveni, va reprezenta România, pentru a doua oară consecutiv, la cea mai mare expoziție din lume consacrată industriei alimentare, Gulfood, care va avea loc în Dubai.

Participarea la evenimentul din Dubai, care se va desfășura în perioada 8-12 februarie 2015, are loc ca urmare a accesării de fonduri europene pentru promovare, obținute de producătorul argeșean. La prima participare la Gulfood din Dubai, producătorul român a fost acreditat HALAL, fapt care creează premisele exportului către țările arabe.

„Peste numai două luni, se împlinesc patru ani de când am obținut prima certificare europeană a înaltei calități, a autenticității, unicității și tradiționalității unui aliment românesc, respective Indicația Geografică Protejată. Din nefericire, pentru noi și industria alimentară românească, am rămas singurul producător român care a obținut o certificare a calității, din partea Uniunii Europene”, a declarat directorul general Sonimpex Topoloveni, Bibiana Stanciulov.

Magiunul din prune Topoloveni, şofranul şi brânza grecească sunt promovate împreună în Orientul Mijlociu şi SUA cu ajutorul unui program european pentru promovarea produselor agricole, în valoare totală de 3,84 milioane de euro. Producătorul magiunului din prune Topoloveni, Sonimpex Topoloveni, beneficiază de fonduri europene în valoare de 544.204 euro, după ce Comisia Europeană a aprobat programul de promovare pentru produsele agricole în care a fost inclus şi magiunul din prune Topoloveni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE