madr va concedia din directiile judetene

MADR va concedia jumătate din angajații din direcțiile județe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Aproape jumătate din cei 1.090 angajaţi ai direcţiilor agricole judeţene va părăsi structurile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) odată cu trecerea acestora în subordinea Consiliilor Judeţene, au declarat pentru AGERPRES surse din Ministerul Agriculturii.

„În prezent, Ministerul Agriculturii are în subordine 42 de direcţii judeţene, inclusiv Municipiul Bucureşti, şi 1.090 de angajaţi, însă după aprobarea proiectului de lege privind descentralizarea va rămâne cu doar 570 de persoane. Consiliile Judeţele vor prelua 520 de angajaţi odată cu trecerea din subordinea MADR a Direcţiilor Agricole, a Oficiilor judeţene pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, a Oficiilor de Consultanţă Agricolă şi a Caselor Agronomilor”, au precizat sursele citate.

Oficiile judeţene pentru Studii Pedologice şi Agrochimice au în prezent 353 de angajaţi, iar cele patru Case ale Agronomilor care mai există la nivel de judeţe au 18 persoane.

După aprobarea proiectului de lege privind descentralizarea, Ministerul Agriculturii va rămâne doar cu partea de inspecţii şi control, cu Autoritatea pentru Resurse Vegetale, care va cuprinde Inspectoratele teritoriale pentru calitatea seminţelor şi materialului săditor şi Laboratorul central. De asemenea, Ministerul Agriculturii va avea în subordine Autoritatea Naţională Fitosanitară care va prelua atribuţiile unităţilor fitosanitare din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene şi ale Laboratorului Central Fitosanitar de la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii va rămâne la nivel de judeţ cu un număr de 11 angajaţi, faţă de 25 în prezent, şase pe partea de inspecţie şi control şi cinci pe partea de fitosanitar.

Sursa: Agerpres

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE