septembrie 16, 2021

MADR: un nou serviciu pentru micii fermieri. Valoarea contractului depaseste 1,3 milioane de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unui anunt de atribuire postat pe SEAP, Ministerul Agriculturii urmeaza sa achizitioneze un pachet de servicii de consiliere pentru fermierii care au in administrare exploatatii de mici dimensiuni. Valoarea contractului este de aproximativ 1,3 milioane de lei.

Serviciile de consiliere vor fi oferite micilor fermieri, care urmeaza sa primeasca sprijin in procesele de pregatire a planului de afaceri si de implementare a acestuia.

In prima instanta, valoarea contractului era de 1.364.000 lei insa in prezent aceasta totalizeaza 1.339.100 lei.  Intreaga suma aferenta contractului este finantata din fonduri UE, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

MADR, sprijin si pentru infiintarea de cooperative

Ministerul Agriculturii mai implementeaza un program de sprijin destinat micilor fermieri, prin care sa le ofere acestora consiliere, spre a se organiza in grupuri de producatori.

,,Am pregatit un program, finantat din masura 2 PNDR, care este un program soft de sustinere a crearii de cooperative iar entitatile care vor fi implicate in acest program de sustinere a cooperativelor finantate european, pe langa partea de intalnire a fermierilor, convingerea lor ca trebuie sa mearga impreuna in cooperative va avea si un rol de coaching de a-i consilia. Am constatat ca exista si initiative frumoase dar imediat ce inceteaza sprijinul respectiv, foarte multe dintre acestea dispar, mor. Incercam prin aceasta noua maniera sa ne asiguram ca tot ce producem si incercam sa sprijinim ca infiintarea unei cooperative sa aiba o rata mai mare de succes’’, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor.

Pentru incurajarea grupurilor de producatori se ia in calcul si scutirea acestor organizatii de impozit pentru o perioada de 5 ani de la formare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE