Ce fonduri europene va primi agricultura romaneasca in 2018

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat ca Romania a atras fonduri europene in valoare de peste 5,5 miliarde de euro intr-un an si jumatate. Ministrul a mai spus ca toti acesti bani sunt deja in tara si se vor duce in agricultura, noteaza Agerpres.

„Am luat fonduri europene de peste 5,5 miliarde de euro intr-un an si jumatate. Ii luam pe toti, pentru ca sunt banii romanilor si suntem in stare sa facem acest lucru, iar aceasta datorita faptului ca au inteles toti ce trebuie sa realizam in acest domeniu si s-au depus cererile la timp”, spune ministrul.

Conform sefului MADR, fondurile europene primite sunt dedicate agriculturii dar si proiectelor de dezvoltare rurala.

,,Banii europeni se duc in agricultura, in sustinerea fermierilor pe unitatea de suprafata, pentru platile directe pe suprafata pentru a echilibra economic si a tine intr-un echilibru financiar fermierul si evident in proiecte si programe specifice zonei rurale, in drumuri de tarlale, in investitii in zootehnie si in irigatii.’’, a mai adaugat Petre Daea.

Romania, rambursari de 1,847 miliarde euro de la Uniunea Europeana

Ministrul Daea a mai precizat ca tara noastra a primit in acest an, rambursari de 1,847 miliarde de euro, spunand ca inca 400 milioane de euro urmeaza sa vina in urma solicitarilor depuse. Anul trecut, Romania a atras aproximativ 3,3 miliarde de euro pentru agricultura si proiecte legate de dezvoltarea rurala. Conform ministerului Agriculturii, obiectivul pentru anul curent este de 4,1 miliarde de euro, fonduri ce ar putea fi atrase din PNDR 2020.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE