MADR: sprijin suplimentar pentru fermierii romani. Pentru ce activitati va fi acordat?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii romani vor beneficia de un sprijin exceptional, in valoare de peste 50 de milioane de euro. Sumele vor fi disponibile prin doua scheme de sustinere financiara, valabile atat pentru sectorul vegetal cat si pentru cel zootehnic, anunta Ministerul Agriculturii.

In data de 30.06.2022, Ministerul Agriculturii a transmis catre Comisia  Europeana, Notificarea nr. 872, cu privire la masurile pentru care se acorda ajutoarele exceptionale, sectoarele beneficiare, conditiile de eligibilitate, precum si valoarea sprijinului suplimentar alocat de la bugetul national, in baza prevederilor art. 3 lit. a) din Regulamentul delegat (UE) 2022/467 al Comisiei din 23 martie 2022.

Astfel, Romania va beneficia de 51.590.649 euro, din care 25.490.649 euro, fonduri europene, iar suma alocata de la bugetul national este in valoare de 26.100.000 euro.

In sectorul vegetal, ajutorul exceptional se acorda sub forma unei scheme de sustinere financiara, pentru suprafetele cu plantatii pomicole pe rod si/sau cu arbusti fructiferi si/sau cu vii cu struguri pentru vin.

In sectorul zootehnic, ajutorul exceptional se acorda pe baza unei scheme de sustinere financiara, producatorilor agricoli, crescatori de animale, pentru sustinerea activitatii de crestere in sectoarele suin si avicol, in anul 2022.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE