MADR si AFIR, discutii despre acordarea fondurilor europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala, organizeaza in perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructura sociala si cooperaresM 19.3. La eveniment participa experti din cadrul MADR – Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, ai AFIR precum si reprezentanti ai Grupurilor de Actiune Locala (GAL).

In cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte care vizeaza rolul proiectelor de infrastructura sociala implementate prin strategiile de dezvoltare locala (SDL) elaborate de GAL-uri si necesitatea derularii acestora in comunitatile rurale.

De asemenea, se vor discuta si oportunitatea accesarii de fonduri prin finantare POCU 2014-2020 si clarificarea unor aspecte pentru a facilita implementarea acestor tipuri de proiecte. In cadrul intalnirii, reprezentantii DGDR-AM PNDR vor sustine prezentari privind accesarea sM 19.3 – Pregatirea si implementarea activitatilor de cooperare ale Grupurilor de Actiune Locala in actuala perioada de programare.

Grupurile de Actiune Locala Sucevita Putna, Ceahlaul si Valea Prutului vor prezenta proiecte de infrastructura sociala si cooperare. Totodata, reprezentantul Unitatii de Sprijin a Retelei Nationale Rurale va prezenta modalitatile de informare si sprijinire a GAL-urilor de catre RNDR privind initierea proiectelor de cooperare transnationala.

Reprezentantul Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, Bogdan Alecu, indeamna GAL-urile prezente la eveniment sa reflecteze asupra viitoarei PAC din perspectiva abordarii LEADER si a modului in care acestea ar putea contribui in continuare la dezvoltarea comunitatilor din mediul rural: ”GAL-urile au posibilitatea sa fie in continuare un motor de dezvoltare la nivel local, trebuie sa se implice pentru a identifica oportunitatile in domenii de actiune diverse. Reamintesc cu aceasta ocazie ca GAL-urile au tot sprijinul Ministerului Agriculturii, ne dorim sa avem un dialog constructiv cu toti cei implicati”.

Totodata, in cadrul evenimentului se vor constitui grupuri de lucru, in vederea realizarii unui exercitiu practic privind elaborarea unor proiecte de cooperare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE