Credite agricole cu dobanzi reduse pentru fermieri. Care este suma pusa la dispozitie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Subprefectul judetului Mures, Nagy Zsigmond sustine ca fermierii vor putea sa acceseze credite agricole cu dobanzi de pana la 50% mai mici, datorita acordului incheiat recent intre Fondul European de Investitii (FEI) si patru banci romanesti.

„M-am bucurat sa aflu ca instrumentele de finantare in domeniu devin tot mai numeroase si ca fermierii nostri vor putea opta pentru mai multe programe de finantare. In luna septembrie, au fost semnate primele acorduri operationale intre Fondul European de Investitii (FEI) cu patru banci romanesti, pentru cresterea accesului la finantare al fermierilor si intreprinzatorilor din mediul rural. In baza acestui acord, imprumuturile vor putea fi accesate de catre fermierii si antreprenorii din zone rurale, persoane juridice, care vor beneficia de dobanzi si comisioane si cu 50% mai mici”, a precizat Nagy Zsigmond.

Finantari de 155 milioane euro, disponibile pentru fermieri

Subprefectul judetului Mures a spus ca FEI a selectat patru institutii bancare romanesti, care vor acorda credite in valoare totala de 155 milioane de euro fermierilor si intreprinzatorilor din mediul rural.

Totusi, oficialul a insistat asupra importantei asocierii fermierilor in grupuri de producatori, pentru a fi mai competitivi pe piata.

„Stiu ca in spatele acestor standuri frumoase sta o munca asidua, facuta cu multe sacrificii si cu investitii mari in plan financiar. Desi multi dintre dvs. manifesta reticenta fata de cuvantul “cooperativa” sau “asociere” – si stim de ce – trebuie sa va spun ca viitorul producatorilor de legume si fructe, ca si cel al zootehniei, este asocierea in organizatii de producatori recunoscute, grupuri de producatori sau cooperative, fiindca numai astfel puteti accesa ajutoare financiare comunitare consistente”, a mai declarat Zsigmond.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE