Credite agricole pentru fermierii romani. Care este scopul masurii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioda imediat urmatoare, fermierii romani vor avea posibilitatea de a contracta credite agricole, multumita fondurilor puse la dispozitie de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), respectiv Banca Europeana de Investitii (BEI).

BERD, actionar al Agricover Holding S.A., acorda o finantare aditionala de 5 milioane de euro, crescand finantarea catre companie la 20 de milioane de euro. BEI acorda o prima transa de 7,5 milioane de euro dintr-o suma totala de imprumut aprobata de 15 milioane de euro.

Aceste fonduri sunt puse la dispozitia Agricover Credit IFN suplimentar imprumutului in valoare de 20 de milioane de euro, anterior acordat.

Finantarea BEI este garantata de catre Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS).

Noile fonduri vor permite Agricover Credit IFN sa isi extinda finantarea catre agricultura si sa ajute fermierii afectati de impactul  economic generat de pandemia COVID-19.

„Pentru a depasi consecintele economice ale pandemiei provocate de coronavirus trebuie sa promovam in continuare solidaritatea europeana. In colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana de Investitii, Comisia este mandra sa sprijine acest acord de finantare cu Agricover Credit, care vizeaza protejarea fermierilor din Romania”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La randul sau, Mark Davis, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria, a declarat ca “producatorii agricoli din Romania au fost afectati de perturbari in ceea ce priveste cererea, lanturile de aprovizionare si exporturile, confruntandu-se in acelasi timp cu o incertitudine crescuta in sezonul de recolta 2020″.

„Acordarea de finantari agricole suplimentare va ajuta fermierii sa depaseasca aceste provocari, in beneficiul comunitatilor rurale si al industriei de baza pe perioada Covid-19 si ulterior”, a mai spus Davis.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE