MADR scoate România de pe harta producătorilor de energie verde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Amplasarea panourilor fotovoltaice pe terenurile agricole va fi interzisă, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Ministerul de resort lucrează la modificarea legislaţiei în domeniu, iar noile prevederi vor intra în vigoare în curând.

Legislaţia va fi modificată astfel încât nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice pe terenurile agricole, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Legislaţia este în curs de modificare. Este o chestiune de zile până când se va modifica legislaţia, iar pe terenurile arabile nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferinţă.

Interzicerea montării de panouri solare pe terenurile agricole ar putea fi una dintre măsurile incluse în Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Presa a scris în repetate rânduri că pentru investitorii străini este mai profitabil să facă agricultură în ţările de origine şi să folosească terenurile din România pentru obţinerea energiei verzi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE