MADR: recoltatul la orz se extinde in mai multe judete din tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca recoltatul la orz continua la nivelul tarii si s-a extins in judetele Arad, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis si Tulcea.

Astfel, cele mai mari suprafete unde s-a adunat productia de orz se regasesc in judetele Dolj, Olt si Ialomita, iar pana in prezent a fost recoltat un procent de 13% din suprafata totala cultivata cu orz la nivelul intregii tari.

”La acest moment, apreciem ca printr-o recoltare atenta, datorita tehnologiei performante, sunt create premisele pentru a nu se inregistra pierderi de productie la culturile de orz si in zonele in care si-au facut aparitia fenomene meteorologice nefavorabile”, a precizat ministrul Agriculturii, care s-a deplasat marti, 20 iunie 2017, in judetul Calarasi, la cativa fermieri aflati in plina campanie de recoltare.

Facem precizarea ca a inceput si recoltatul la rapita in judetele Timis si Dolj, iar in judetele Mehedinti si Dolj, recoltatul la mazare boabe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE