MADR prelungește termenul pentru depunerea cererilor de subvenții la motorină

Facebook
Twitter

Ca urmare a vremii nefavorabile din ultimele săptămâni, Ministerul Agriculturii a propus prelungirea termenului până la care pot fi depuse cererile pentru subvenția la motorină.

Astfel, termenul limită propus este de 28 februarie 2014.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din ultima decadă a lunii ianuarie 2014, perioadă în care pentru o mare parte din județele țării a fost declarat cod galben, portocaliu sau roșu de viscol și ninsoare, ceea ce a generat dificultăți în deplasarea agricultorilor de la domiciliu la centerele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în vederea depunerii cererilor de plată a ajutoarelor de stat cuvenite, se impune reglementarea unei noi perioade de depunere a acestora”, se arată într-un proiect de hotărâre publicat de MADR.

Termenul inițial fusese stabilit la 31 ianuarie 2014.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE