MADR: plati de 6 miliarde de euro pentru dezvoltarea rurala. Iata masurile pentru care inca se pot accesa fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pana in prezent, autoritatile au efectuat plati de aproximativ 6 miliarde de euro din fondurile de care UE le-a pus la dispozitie pentru dezvoltarea rurala, anunta MADR.

„Prin Programul National de Dezvoltare Rurale, din 2015 si pana in prezent, au fost efectuate plati in valoare totala de aproximativ 6 miliarde euro, ceea ce ridica gradul de absorbtie al fondurilor europene pentru dezvoltare rurala la peste 63% din totalul fondurilor alocate Romaniei – aproximativ 8 miliarde euro prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala”, a anuntat Ministerul Agriculturii, dupa o sedinta de analiza a investitiilor in agricultura si pentru dezvoltare rurala.

Aceasta sedinta a reprezentat un dialog al ministrului Adrian Oros cu reteaua nationala a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), in care seful MADR a pledat pentru accelerarea analizarii cererilor de plata depuse de beneficiari.

In prezent, pot fi depuse solicitari de finantare pentru sesiunile pentru tineri fermieri (sM 6.1), abatoare de mici dimensiuni din zona montana (sM 4.2), prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor (sM 17.1), infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol (sM 9.1a), precum si pentru Autoutilitare probe si dotare laboratoare si camere frigorifice prin submasura 5.1 (reducere consecinte dezastre naturale, evenimente adverse si catastrofale), a mai precizat ministerul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE