MADR, noutati despre rosiile produse prin programul „Tomata”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, efectueaza in aceasta perioada controale in piete si la locul de productie (sere si solarii) dupa recoltare, in vederea prelevarii de probe de rosii de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, in scopul determinarii calitatii acestora, in special pentru a determina eventuala prezenta a reziduurilor de pesticide.

Autoritatea Nationala Fitosanitara, anunta ca in urma verificarilor efectuate pana la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piata sunt sigure pentru consum si nu s-au depistat depasiri  ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa.

Astfel, a fost prelevat un numar de 329 probe, din mai multe judete din tara, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt in lucru.

Autoritatea Nationala Fitosanitara asigura consumatorii ca rosiile existente pe piata la aceasta data, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatand ca au fost respectate tehnologiile de cultura. Actiunile de control vor continua in toata tara.

Autoritatea Nationala Fitosanitara manifesta prin toate activitatile un interes sporit pentru depistarea la timp si eliminarea eventualelor neconformitati legate de depasiri ale reziduurilor de pesticide din fructe si legume, astfel incat pe masa consumatorului sa ajunga doar produse sigure.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE