MADR va înființa un fond de microcreditare pentru micii fermieri

Facebook
Twitter

Fermierii mici vor putea să acceseze credite în condiţii mult mai avantajoase decât până acum după ce Ministerul Agriculturii va înfiinţa un fond de microcreditare, în prezent două băncii fiind calificate pentru administrarea fondurilor.

„Avem o ordonanţă prin care creăm un fond de creditare pentru micii fermieri. Vreau să vă pun că licitaţia pentru această ordonanţă este în faza finală, s-au calificat două bănci. Aceste două bănci vor administra anumite fonduri pe care Ministerul Agriculturii le pune la dispoziţie în condiţiile care au fost licitate şi anume: perioadă de graţie de trei ani, durata creditului nu mai este de şase ani este de zece ani iar dobânda este stabilită prin negociere directă cu ministerul în condiţii mult mai avantajoase decât până acum”, a declarat Daniel Constantin, prezent la AgroZoone, un eveniment dedicat transportului şi logisticii în agricultură şi zootehnie, citat de Agerpres.

Ministrul Agriculturii a explicat că acesta va fi un fond de microcreditare pentru fermierii mici şi care nu au posibilitatea să obţină un credit în mod direct sau să garanteze un credit în mod direct.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE