MADR, discutii cu producatorii salamului de Sibiu

Facebook
Twitter

In data de 1 noiembrie 2019 MADR a gazduit conferinta organizata de Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu cu ocazia Zilei Salamului de Sibiu.

In cadrul manifestarii a fost realizata o succinta prezentare a evolutiilor si tendintelor pietei produselor crud uscate, a noilor obiceiuri de consum, precum si a conceptului campaniei media din cadrul proiectului de promovare ”Enjoy, it’s from Europe”.

La eveniment au participat secretarul de stat Alexandru Tachianu,secretarul general adjunct Lucian Dumitru, directorul directiei Generale Politici in Industrie Alimentara, Amelia Rus, experti din cadrul acestei directii, reprezentanti mass-media.

Scopul acestei manifestari a fost acela de a oferi publicului noutati despre piata produselor crud uscate si despre cele mai noi initiative de promovare, celebrand ziua acestui produs, cu indelungata traditie si istorie.

Secretarul de stat Tachianu si-a exprimat bucuria de a fi alaturi de organizatori in acest proiect pentru promovarea primului produs din carne recunoscut la nivel european, precum si aprecierea fata de acestia pentru alegerea sediului MADR ca gazda a evenimentului, fiind cunoscut faptul ca Ministerul, prin politicile sale sprijina si promoveaza producatorii auotohtoni si dezvoltarea sectorului agroalimentar romanesc.

In incheierea manifestarii invitatii au putut degusta salamul de Sibiu produs de companiile din cadrul asociatiei

Reamintim ca Salamul de Sibiu a devenit protejat si recunoscut la nivel european in 2016, fiind inregistrat ca produs cu Indicatie Geografica Protejata IGP. Certificarea Indicatie Geografica Protejata reprezinta pentru consumatori un reper si totodata o garantie a calitatii si originii produsului.

Romania a dorit inregistrarea Salamului de Sibiu ca Indicatie Geografica Protejata pentru a-l face cunoscut si a-i spori competitivitatea la nivel european si mondial cat si pentru recunoasterea specificitatii produsului si a legaturii sale cu aria geografica.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE