MADR: ce beneficii pot avea fermierii care folosesc seminte certificate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 17 octombrie – 07 noiembrie 2018, Alianta Industriei Semintelor din Romania impreuna cu Institutul de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor, Laboratorul central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor si Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor din Mures, Botosani si Slatina au organizat trei evenimente cu tema ”Ziua semintelor certificate”.

La aceste evenimente au participat directorul ISTIS, Mihai Popescu, alaturi de directorul tehnic, Alexandru Bran, reprezentanti ai directiilor agricole, ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, ai oficiilor fitosanitare si ai Oficiilor Judetene pentru Finantarea Investitiilor Rurale, precum si fermieri.

Scopul acestor reuniuni a fost acela de a prezenta importanta si beneficiile utilizarii semintelor certificate pentru fermieri.

In cadrul acestor actiuni, reprezentantii ISTIS au realizat o expunere a lucrarii ”Semintele certificate rezultatul creatiilor vegetale si al testarii”, precum si etapele inregistrarii soiurilor noi si acordarii protectiei juridice a noilor soiuri.

Evenimentele structurate intr-o caravana destinata prezentarii beneficiilor semintelor certificate au inceput in 2016, la Centrul pentru Testarea Soiurilor Negresti, judetul Vaslui, au continuat in 2017 la Braila si Craiova si au ajuns in 2018 la Targu Mures, Botosani si Slatina, urmand ca in 2019 sa fie organizate si in alte localitati din tara, in vederea informarii fermierilor cu privire la calitatea semintelor certificate si beneficiile utilizarii acestora.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE