MADR: amanarea ratelor pentru fermieri, necesara. Cine poate lua aceasta decizie?

Facebook
Twitter

Amanarea ratelor pentru fermieri este un lucru necesar, de pe urma caruia atat agricultura cat si intreaga economie romaneasca poate castiga, pe termen mediu si pe termen lung, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, in cadrul unei conferinte de presa.

„Eu pot sa va raspund la intrebare, dar cel mai bine poate sa raspunda BNR. Noi, in aceasta problema, suntem clar de partea fermierilor. Noi am avut trei intalniri, una la Ministerul de Finante si doua aici (sediul MADR n.r.) tocmai pentru a lamuri pe cei din sistemul bancar si din BNR ca este nevoie de aceasta amanare a ratelor. Noi credem ca aceasta amanare a ratelor este necesara si ca pe termen lung si mediu are un efect benefic asupra agriculturii si asupra economiei romanesti. Acest lucru trebuie sa il creada si cei de la Banca Nationala, pentru ca la ultima intalnire, reprezentantii bancilor care au participat, majoritatea, au spus ca sunt de acord cu amanarea acestor rate. Eu mai mult decat sa public si sa spun acest lucru nu pot sa fac. Nu pot sa fac eu politica Bancii Nationale”, a adaugat Adrian Oros.

Pe 4 august, ministrul Oros anunta ca va elabora un proiect de act normativ pentru a crea un cadru prin care se pot amana ratele pentru fermieri. Potrivit spuselor sale de atunci, Asociatia Romana a Bancilor ar fi de acord cu un asemenea act normativ insa, singura problema care mai trebuia rezolvata era o reglementare a Bancii Nationale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE