Măceșele, urzicile, frunzele de dud şi de frasin, florile de soc, tei, salcâm, coada şoricelului și sunătoarea, la mare căutare atât în țară cât și în străinătate

Facebook
Twitter

Plantele medicinale sunt o sursă important de venituri, după cum o arată reușitele Direcției Silvice Olt.

Unitatea a colectat, cu ajutorul cetăţenilor şi al personalului propriu, peste 100 de tone de măceşe, care vor fi sortate pentru a fi exportate în Olanda, informează Agerpres. Procesul de colectare şi sortare a măceşelor este încă în derulare, până se va ajunge la cantitatea de 180 de tone.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Văle, spune că, iniţial, instituţia a avut un contract cu parteneri olandezi pentru a livra la export 80 de tone de măceşe, care a fost suplimentat şi vor putea fi exportate circa 180 de tone de măceşe, folosite în Olanda în industria alimentară pentru copii şi în industria farmaceutică.

Direcţia Silvică Olt furnizează de nouă ani măceşe pentru a fi prelucrate în Olanda şi în fiecare an a reuşit să livreze peste 150 de tone. Măceşele sunt culese de cetăţeni care le predau ocoalelor silvice, preţul de achiziție de la cetăţeni pentru un kilogram de măceşe fiind de 1,5 lei, același ca în anii precedenţi.

George Văle a spus că în acest Direcţia Silvică Olt a onorat şi contracte cu parteneri de pe piaţa internă din industria farmaceutică, interesaţi de plantele medicinale, astfel că au fost colectate şi livrate în ţară circa 10 tone de plante precum urzici, frunze de dud şi frunze de frasin, flori de soc, tei, salcâm, coada şoricelului, sunătoare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE