Semnal de alarmă din partea unui fermier: În România, mica agricultură ar putea să dispară

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vicepreședintele Asociației Terres de Liens din Franța, Sjoerd Wartena, a tras un semnal de alarmă cu privire la evoluția agriculturii românești, arătând că se teme că, în România, mica agricultură ar putea să dispară.

„Mă gândesc la ce se poate întâmpla în România, mă gândesc că mica agricultură ar putea să dispară. Și constat că în România se dezvoltă un capitalism sălbatic, dur aș spune. Evident că există și excepții, dar trebuie să fiți răbdători, uneori trebuie să se facă și prostii, trebuie să apară și dezastre, dar trebuie să existe și speranța în unele inițiative bune și, cine știe, poate o să apară și un eveniment fericit”, a declarat vicepreședintele Asociației Terres de Liens din Franța, Sjoerd Wartena, în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania „Ruralitate și Inovații”, organizate de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, transmite Agerpres.

Francezul le-a vorbit agricultorilor ardeleni despre modul în care el însuși a revitalizat activitatea agricolă dintr-un sătuc din Franța. În 1973, împreună cu soția sa, Sjoerd Wartena a decis să se mute în Franța, într-un sat mic, unde s-a apucat de agricultură și, pornind de la o astfel de mică inițiativă, ajuns să dețină cinci întreprinderi rurale, iar fermierii să ducă un trai decent.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE