Lupta pentru reducerea TVA la carne se intensifică

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe (SINDALIMENTA) a semnat protocolul de susţinere a campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne.

În luna aprilie, Federaţia Naţională PROAGRO împreună cu Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a demarat Campania de susținere a reducerii TVA la carne.

„Ne-am alăturat acestei campanii pentru că o considerăm un semnal puternic pe care mediul asociativ din România îl dă clasei politice în aceste zile. Cred că forţa noastră poate duce pentru început la reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne şi în viitor la reducerea TVA la alimentele de bază. Acesta este un proiect pentru care luptăm de ani de zile şi acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politică să ia o decizie favorabilă“, arată, într-un comunicat, Dragoş Frumosu, preşedintele SINDALIMENTA.

Recent, Asociaţia Română a Cărnii a cerut, printr-o scrisoare adresată Parlamentului, reducerea TVA la carne.

Dacă s-ar reduce TVA la carne, un kilogram de ceafă de porc ar costa circa 17 lei, față de 20 de lei, cât costă în prezent, în vreme un kilogram de piept de pui s-ar ieftini de la 21,5 lei, la 18,2 lei, potrivit datelor Federației Pro Agro, care a lansat campania „Taie TVA”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE