padure de vanzare

Luna plantarii arborilor a fost lansata la Bihor. Ce presupune acest program

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Luna plantarii arborilor – editia 2021 – a fost demarata pe santierul de reimpadurire din localitatea Betfia, judetul Oradea. In cadrul evenimentului, este propusa plantarea de arbori pe o suprafata de 200 de hectare, iar pentru alte 263 se vor crea conditiile de regenerari naturale.

„Pastram trendul crescator al suprafetelor impadurite si al numarului de puieti. Daca anul trecut, ieseam la sfarsitul anului trecut cu un milion de puieti, in acest an depasim milionul, avand in program sa sadim un milion trei sute de puieti din 18 specii diferite. Pentru anul acesta avem un program de aproape 200 de hectare impaduriri, mai exact 199,23 hectare si alte 263 hectare regenerari naturale, comparativ cu anul trecut cand am planificat si am reusit 173 de hectare impaduriri. Astazi am dat startul campaniei de impaduriri. Cea mai mare pondere o vom efectua la Ocolul Remeti, fiind zona cea mai afectata dupa ciclonul din 2017, unde vom impaduri 130 de hectare, urmeaza Ocolul silvic Sacueni cu 61 ha si Ocolul Dobresti, cu 41 de hectare,” a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul DS Bihor, Teodor Suciu.

In ciuda conditiilor meteo, cu ploaie si vant puternic, la actiunea de debut a campaniei au raspuns invitatiei trei delegati de la Statiunea Oradea INCDS (fostul Institut de Cercetari si Amenajari Silvice – ICAS) si doua persoane de la Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) Bihor.

Sub indrumarea specialistilor silvicultori, dupa o scurta prezentare a actiunilor pe care Directia Silvica intentioneaza sa le desfasoare in perioada imediat urmatoare, invitatii au plantat o suta de puieti de gorun pe santierul de impadurire de langa Betfia, ce are o suprafata totala de 2,76 ha.

Luna Padurii in Bihor va insemna, in perioada 15 martie-15 aprilie, o serie de actiuni in cadrul ocoalelor silvice ale Directiei Silvice Bihor: simpozioane, informari, conferinte pe probleme actuale si de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislatie silvica etc. Se vor organiza concursuri si competitii de diferite forme avand ca tema principala Padurea, cu participarea in special a copiilor si tinerilor.

Vor fi demarate actiuni de impadurire cu scop educativ a unor terenuri din fond forestier si din afara acestuia, cu participarea cetatenilor, si in special a elevilor. Se vor executa actiuni de curatenie in fondul forestier, pe liziere, de intretinere si amenajare a traseelor turistice, izvoarelor, locurilor de popas etc. si vor fi oferiti la preturi promotionale puieti forestieri pentru persoanele fizice si juridice interesate in impadurirea unor suprafete de teren, cu asigurarea asistentei tehnice gratuite din partea personalului silvic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE