Lista lactatelor fabricate după Rețeta Consacrată a fost publicată

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lista lactatelor fabricate după Rețeta consacrată a fost publicată pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), după ce instituția a definitivat Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate (RNRC).

„Reţeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani îninate de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti (2 aprilie 2014), la care operatorii în sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării”, precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

MADR specifică şi că produsele înregistrate în RNRC sub aceeaşi denumire, respectă aceleaşi cerinţe de compoziţie şi calitate, prevăzute de reţeta consacrată respectivă. „Reprezentanţii împuterniciţi ai MADR, ANPC și Ministerul Sănătăţii verifică, la unitatea de producţie, în secţia de fabricare şi la locul de comercializare, respectarea condiţiilor şi criteriilor care au stat la baza acordării atestatului şi a logo-ului pentru produsul alimentar obţinut conform reţetei consacrate româneşti”, se mai arată în documentele postate pe www.madr.ro.

Inițiativa a aparținut asociațiilor profesionale care activează în principal în sectoarele de lapte, carne și panificație, producătorii de alimente dorind să diferențieze clar produsele românești fabricate după rețete care respectă standardele anilor 60, de cele care sunt fabricate potrivit unor rețete mai noi.

Pionierii acestei inițiative au fost Dorin Cojocaru (APRIL), Sorin Minea (Romalimenta) și Aurel Popescu (Rompan). Facem precizarea că produsele vor fi marcate corespunzător.

Vă prezentăm mai jos produsele acceptate deocamdată pe lista Produselor Consacrate din lapte:

Categoria Produsul Cod categorie – Cod produs
Produse din lapte Sana (3,6 grăsime) 03-01
Chefir (3,3% grăsime) 03-02
Lapte bătut 03-03
Unt superior 80% 03-04
Caşcaval Feteşti 03-05
Caşcaval afumat Brădet 03-06
Caşcaval Râmnic 03-07
Caşcaval Rucăr din lapte crud 03-08
Caşcaval Rucăr din lapte pasteurizat 03-09

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE