Lipsa infrastructurii de irigatii, o problema majora a agriculturii, care trebuie rezolvata urgent: opinia unui fermier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Atat Guvernul cat si decidentul politic din Romania ar trebui sa-si indrepte atentia catre o problema majora cu care se confrunta agricultura romaneasca, anume lipsa infrastructurii de irigatii, care genereaza anual pierderi uriase de productie, iar in cazul in care autoritatile nu se vor conforma, aceasta va fi o „greseala politica majora”, este de parere Gheorghita Corbu, director general al companiei Legam Agro din judetul Constanta.

„Eu cred ca si Guvernul si Romania, si Guvernul si factorul politic, decidentul politic, cred ca se va uita foarte mult si se va apleca foarte mult asupra dezvoltarii infrastructurii de irigatii. Daca nu o va face probabil va fi o greseala politica majora. Trebuie cautate sursele de finantare si investit in infrastructura de irigat. Statul trebuie sa puna la dispozitia fermierului infrastructura de irigat”, a spus Gheorghita Corbu.

El a mentionat ca exista legislatie, cadrul legal de organizare, dar si un program de investitii in infrastructura de irigatii.

Gheorghita Corbu, fost director general al Agentiei Sapard (2004-2005), a precizat ca este implicat direct sau indirect in agricultura de 40 de ani, de cand era copil, dar ca nu a vazut “un asemenea dezastru pe campuri”, referindu-se la sezonul agricol 2019 – 2020, care a fost „compromis”.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE