septembrie 21, 2021

Liber la exportul de nuci! Guvernul a tăiat taxa de 1,5%

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La 9 mai au intrat în vigoare modificări la Legea culturilor nucifere, prin care a fost anulată taxa de 1,5% la exportul culturilor nucifere, al produselor derivate din nuci şi al lemnului de nuc.

Iniţiativa legislativă de eliminare a taxei este rezultatul discuţiilor purtate de membrii Consiliului Economic al prim-ministrului cu reprezentanţii exportatorilor de produse nucifere. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău, citat de ipn.md, în urma discuţiilor cu reprezentanţii exportatorilor de produse nucifere, premierul Iurie Leancă a cerut Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerului Finanţelor şi celui al Economiei să elaboreze un proiect de modificarea cadrului normativ, astfel încât taxa la exportul nucilor să fie eliminată.

Eliminarea taxei la exportul culturilor nucifere va spori volumul de nuci exportate, care în prezent ajunge la 11-13 mii de tone şi constituie 2% din volumul total al exporturilor. Din cantitatea totală de nuci, 90% este exportată pe piaţa europeană.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE