Legea Apiculturii, aproape aprobată: care sunt cele mai importante modificări

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În Comisia pentru Agricultură de la Camera Deputaților se discută astăzi mai multe proiecte de modificare a Legii Apiculturii.

Astfel, într-un proiect adoptat de Senat și analizat de comisie, se precizează că „activitatea în apicultură poate fi practicată de orice persoană fizică sau juridică ale cărei familii de albine sunt înscrise în Registrul agricol, înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București”.

De asemenea, potrivit aceluiași proiect, carnetul de stupină este „documentul elaborat și aprobat de forma asociativă, care conține informații cu privire la mișcarea efectivului, starea de sănătate și întreținere a fiecărei familii de albine, tratamentele efectuate, deplasările în pastoral, precum și alte operațiuni din domeniul apicol”.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a Comisiei pentru Agricultură de la Camera Deputaților prevede că amplasarea familiilor de albine, în gospodăriile populației din intravilan, se face la o distanță de cel puțin 10 metri de gard, cu aprobarea consiliului local.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE