Laszlo Dioszegi a pus pâinea de la INDAGRA în Cartea Recordurilor

Facebook
Twitter

Meșterii brutari din Sfântu Gheorghe, conduși de Laszlo Dioszegi, au reușit să coacă cea mai mare pâine tradițională cu cartofi din România și din lume la INDAGRA 2013, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, la ROMEXPO a avut loc INDAGRA. În cadrul acestui eveniment a fost realizată cea mai mare pâine cu cartofi din România, având o greutate de 96.6 de kg. Meșterii brutari s-au trezit cu noaptea-n cap și s-au apucat de frământat 57 de kg de făină, 34 de litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare. Aluatul bine crescut a fost dat la cuptor, unde s-a rumenit frumos timp de 6 ore. Pâinea a fost bătută bine, pentru a se îndepărta coaja, apoi a fost tăiată și împărțită vizitatorilor chiar de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Isprava meșterilor brutari conduși de Laszlo Dioszegi a fost remarcată de World Record Academy, care a omologat în data de 7 noiembrie acest record la categoria „Pâine rustică”, secțiunea fiind creată pentru a ajuta micii producători în recunoașterea muncii lor. Însă, acest succes i-a determinat pe brutarii din Sfântu Gheorghe să facă tot posibilul pentru a-și depăși propriul record.

„Nu ne vom opri pana nu vom realiza o paine de 200 de kg”, spune Laszlo Dioszegi.

Brutarul este obișnuit cu premiile. Anul acesta, la secțiunea „Creație artistică Pâine” de la Gastropan, Brutăria Diószegi a prezentat o pâine în formă de carte muzicală cu liră, obținând locul I, la secțiunea „Cea mai bună pâine” a obținut locul al II-lea, la Prăjituri locul III – cu un cozonac cu mac și coacăze, specific unguresc, la Torturi o Mențiune iar la Creație artistică de ciocolată a obținut un nou loc I. Brutăria Diószegi a firmei S.C Madexport S.R.L a fost înfinţat în anul 1994 având 2 angajaţi. În prezent firma are 160 de angajaţi, 10 cuptoare, 22 de autoutilitare cu care onorăm comenzile zilnice în 10 judeţe din ţară (Covasna, Hargita, Mureş, Bucureşti, Dâmboviţa, Prahova, Brasov, Sibiu, Buzău). Pe lângă comenzile din ţară o dată pe săptămână exportăm şi pentru români din Italia in Bergamo.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE