Judeţul Tulcea ocupă primul loc pe ţară la produsele bio, cu mii de hectare cultivate ecologic.
Pentru acest tip de agricultură este necesară o perioadă de tranziţie de patru până la cinci ani, în care terenurile au nevoie de un tratament controlat, spune Cristian Cernodolea, reprezentatul celui mai mare concesionar de terenuri din Delta Dunării.
„Numai după această perioadă de tranziţie, monitorizată atent de firme internaţionale specializate, se poate certifica producţia ca fiind una bio. În ceea ce ne priveşte, vorbim despre un program multianual ce vizează o suprafaţă totală de peste 13.000 de hectare” a spus Cristian Cernodolea, citat de Radio România Actualități.
El susţine că o producţie bio nu înseamnă doar eticheta din supermarket „plătită de fiecare dată mai scump”.
„Totuşi, autorităţile din România ne dau tot suportul pentru atingerea acestui obiectiv şi cel mai îmbucurător este faptul că în ultimul an cei mai mulţi dintre furnizori au introdus în portofoliul de produse tratamente şi fertilizanţi care respectă normele ecologice” a precizat Cristian Cernodolea.
Tranziţia spre agricultura ecologică în zona Deltei este şi o recomandare a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.