Jandarmii acorda amenzi hotilor de lemne. Controale anuntate in urmatoarea perioada

Facebook
Twitter

Jandarmii vasluieni au aplicat, in ultimele zile, opt sanctiuni contraventionale pentru taieri ilegale de copaci din fondul forestier national, noteaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Vaslui, in urma actiunilor organizate, a fost recuperata o cantitate de 15 metri cubi de material lemnos.

„La nivelul judetului Vaslui, in cadrul programului ‘Scutul Padurii’ au fost organizate o serie de controale cu scopul prevenirii si combaterii activitatilor ilegale din domeniul circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos. Jandarmii vasluieni au aplicat opt sanctiuni contraventionale conform legii 171/2010 si au recuperat 15 metri cubi de material lemnos taiat ilegal din fondul forestier national”, a precizat sursa citata.

Reprezentantii IJJ Vaslui au anuntat ca, in cooperare cu celelalte institutii cu atributii in domeniu, vor organiza patrule, filtre, actiuni punctuale si alte activitati specifice in zona trupurilor de padure unde au loc taieri si sustrageri ilegale de arbori.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE