Italienii promovează vinurile din soiurile tradiționale de struguri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În vreme ce la noi soiurile tradiționale de struguri pentru vin sunt înlocuite cu unele celebre în întreaga lume, italienii își promovează vinurile albe obținute tocmai din asemenea soiuri.

Deși sunt de multe ori trecute cu vederea, vinurile albe produse de italieni au început să fie recomandate de reviste de specialitate, ca urmare a eforturilor producătorilor locali. Însă, mai este un drum lung de parcurs până ce consumatorii obișnuiți vor cunoaște și vor aprecia la adevărata lor valoare vinuri produse din soiuri ca Trebbiano, Grillo sau Greco di tufo, scrie The Times Tribune.

O mare parte din vină o au și producătorii, notează jurnaliștii americani, deoarece ei preferă să folosească denumiri comerciale deja consacrate, pentru a nu rămâne cu marfa nevândută și pentru a crește exporturile. Numai că, vinurile albe obținute din soiuri tradiționale „te fac să nu te oprești până ce sticla nu este goală”, arată sursa citată.

Printre produsele analizate de jurnaliștii americani se numără vinurile albe din Sicilia, care au la bază varietatea locală Grillo. În timp, vinul produs din acest soi de struguri își amplifică aroma de flori albe, cu nuanțe de lămâie uscată, gref și ceai verde. Pe listă s-au mai regăsit și vinurile produse în regiunile Soave sau Oriveto, din varietăți ca Arneis, Falanghina sau Trebbiano, toate fiind incluse în categoria celor recomandate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE