Irimescu: Vrem sa platim peste 1 miliard de euro pana la finele lunii noiembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, in cadrul deschiderii targului INDAGRA 2016, ca institutia pe care o conduce si-a propus sa vireze in conturile fermierilor o suma “record” pana la finalul lunii noiembrie, mai exact de peste 1 miliard de euro, suma ce reprezinta platile in avans aferente Campaniei 2016.

“Desi initial subventiile au ajuns cu intarziere la fermieri, din fericire aceasta problema s-a rezolvat si am reusit sa transferam pana acum aproape jumatate de miliard de euro, plati in avans. Speram ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa depasim miliardul de euro, o suma record, mai exact de trei ori mai mare decat s-a platit vreodata ca avans in Romania. Angajamentul nostru este ca de la 1 decembrie sa reusim sa platim platile normale si ar fi pentru prima data in istoria Romaniei”, a declarat Achim Irimescu.

Seful MADR a mai spus ca agricultura are o importanta capitala nu doar in tara noastra, cat si la nivel european, in pofida faptului ca aportul la PIB-ul national nu depaseste 5-6%.

“Chiar daca agricultura Romaniei nu reprezinta mai mult de 5-6% din PIB, importanta ei este totusi capitala, deoarece stim foarte bine ca fara alimente nu se poate trai multe zile, iar un stat care nu poate sa isi asigure hrana are o mare problema de viitor. Daca ne uitam la ceea ce se intampla la nivel european, cea mai mare parte din cele 140 miliarde de euro buget european alocat anual, 35% se duc catre agricultura”, a mai spus Irimescu.

Fermierii din toata tara au posibilitatea sa viziteze, pana pe 6 noiembrie, la Romexpo, targul international INDAGRA 2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE