Ioan Simion, fermier cu 250 hectare: eram curios daca se poate trai din agricultura. Se poate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ioan Simion a inceput sa lucreze in domeniul agricol acum 4 ani, moment in care a infiintat societatea Agroserv Confind odata cu achizitionarea terenului comasat 100% din zona Bals. De curand, omul de afaceri, care a investit 11,5 milioane de lei in acest domeniu, a facut un scurt bilant al afacerilor sale in agricultura.

„In septembrie 2013 am infiintat societatea Agroserv Confind odata cu achizitionarea terenului comasat 100% din zona Bals. Am avut dorinta de a investi in agricultura pentru ca, pe langa petrol si alte cateva domenii de activitate de interes autohton, consider ca aceasta reprezinta o zona de identitate nationala. Pe de alta parte, eram curios daca din agricultura, in cazul respectarii tuturor regulilor, se poate trai. Am aflat ca aproape se poate”, a declarat Ioan Simion, potrivit Mediafax.ro.

Investitia initiala in cele 250 de hectare de teren comasat 100% a fost de aproximativ 5 milioane de lei. Au urmat alti 6,5 milioane de lei, investiti in silozuri, rampe cu dispozitive de cantarire si alte utilaje agricole. Intentia lui Ioan Simion este ca in jurul Agroserv Confind sa se constituie un intreg lant de productie.

„Am investit in silozuri, care au o capacitate de stocare de 8000 de tone, pentru ca nu am vrut sa vindem intreaga productie direct dupa recoltare. Productia pastrata am introdus-o pe piata treptat, in functie de evolutia preturilor la bursa.

Capacitatea de stocare si cea de prelucrare de care dispunem este mult superioara suprafetei pe care o exploatam in prezent”, a spus Ioan Simion.

In 2017, cea mai mare suprafata de teren cultivata de Agroserv Confind este ocupata de grau si floarea soarelui. In prezent, exploatarea agricola nu dispune de un sistem de irigatii functional, insa pe una dintre laturile terenului exista un canal de irigatii cu o lungime de 800 de metri. „Cu siguranta vom face investitii si in aceasta directie”, a declarat Ioan Simion.

Omul de afaceri campinean Ioan Simion a intrat in lumea antreprenoriatului in anul 1991, deschizand un service auto si trecand apoi la constructia de suruburi si alte elemente adiacente.

Mai tarziu a inceput productia de echipament pentru industria petroliera in cadrul Confind Campina, iar incepand cu 2013 a extins zona activitatilor sale de business in domeniile agriculturii si sanatatii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE