Investitorii suedezi sunt interesați de agricultura doljeană

Facebook
Twitter

Ambasadorul Suediei în țara noastră, Anders Bengtcen, în turneul său prin România a avut întrevederi cu autoritățile locale. Scopul întâlnirilor l-a constituit dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Suedia și în mod special identificarea pe plan local a oportunităților de investiție. Un accent deosebit a fost pus pe oportunitățile din sectorul agricol. La Craiova, ambasadorul s-a întâlnit cu primarul orașului Lia Olguţa Vasilescu și cu prefectul de Dolj, Marius Cristinel Deca. 

„Interesul meu este să discut oportunitățile de investiții pentru companiile suedeze în zona Craiovei şi în Craiova. M-am întâlnit cu primarul și cu prefectul și am discutat câteva chestiuni legate de climatul economic de aici […] În general, investitorii sunt interesați de România. Avem un număr de companii deja stabilite aici, şi interesul este de extindere, per total“, a declarat, pentru presa locală, Anders Bengtcen.

La rândul său, prefectul Marius Cristinel Deca a precizat că unul dintre domeniile de interes pentru investitorii suedezi îl constituie sectorul agricol. Acest subiect urmează să fie aprofundat în această toamnă. “Am convenit cu domnul ambasador ca în luna septembrie să avem întâlniri cu zece reprezentanți ai parlamentului suedez, care vor veni la Craiova, aceștia fiind interesați de domeniul agriculturii, unde dânsul (ambasadorul – n.r.) este un specialist“, a declarat Marius Deca.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE