Investitori din China și Qatar, interesați să deschidă afaceri agricole în Moldova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Investitori din China și Qatar își manifestă interesul de a deschide afaceri în Republica Moldova. Domeniile prioritare sunt: infrastructura, sectorul agro-alimentar, dar și sectorul IT și telecomunicații.

În prezent, autoritățile de la Chișinău poartă discuții cu oameni de afaceri din aceste țări. Declarații la acest subiect au fost făcute de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

„În opinia mea vor fi stabilirea unor parteneriate strategice, care deja se discută cu China, care să includă componenta economică, ținând cont de potențialul economic al Chinei, prin esență politic, însă orientat spre atragerea investitorilor străini chinezi în economia Republicii Moldova, la capitolul infrastructura drumului, sectorul agro-alimentar, exportul vinului, fiindcă este o piață mare de desfacere, unde există o balanță de cash care poate fi absorbită de țările beneficiare”, a declarat viceministrul, citat de agora.md.

Oficialul a menționat că a purtat discuții cu ambasadorul nostru la Beijing și cu ambasadorului Republicii Populare Chineze la Chișinău, care s-au angajat să promoveze acest parteneriat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE