Start&Grow 2014. Investiții de până la 500.000 de euro pentru start-up-uri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Start&Grow 2014, programul lansat de startups.ro pentru a susţine dezvoltarea unor afaceri promiţătoare, ajutându-i pe antreprenori să intre în legătură cu investitori și să obţină finanţare de până la 500.000 de euro, și-a desemnat finaliștii.

Antreprenorii care au intrat în negocieri directe cu investitorii pentru obținerea finanțarii au fost stabiliți în urma unui riguros proces de analiză și selecție prin care au trecut toate cele aproape 400 de înscrieri în ediția de anul acesta a Start&Grow.

Alin Giurea, principalul investitor din Start&Grow 2014, a finanțat deja două start-up-uri înscrise în program și este în discuții avansate cu alte trei echipe de antreprenori.

Sumele investite în cele două afaceri se încadrează în plafonul de până la 500.000 de euro iar Alin Giurea deține sub 50% din firmele pe care le-a finanțat.

Una din companiile în care Alin Giurea a devenit acționar este Benefit, un business ce funcționează ca un magazin online, prin care angajații au acces la o gamă variată de beneficii flexibile, în limita bugetului setat de angajator.

Compania lansată de Adrian Sârbu, Adriana Dumitru și Stelian Bogza facilitează folosirea eficientă a bugetului, asigurându-se că fiecare cheltuială a companiei este relevantă pentru angajat. Angajatul poate alege, după plac, dintr-o varietate de categorii, de la beneficiile “clasice” cum ar fi training-uri, bonuri de masă, contribuții la planurile de pensii private sau asigurări de viață, până la contribuții la activități sportive, cultură, sănătate, călătorii sau educație.

Antreprenorii fondatori ai Benefit au început să lucreze la acest proiect în ianuarie 2013 iar la începutul acestui an platforma benefitonline.ro a devenit funcțională pentru clienți.

„Este o investiție cu mare potențial de dezvoltare. Orice CEO și/sau Board executiv al unei firme care într-adevăr consideră salariații <bunul cel mai de preț> de care dispune, și face acest lucru nu numai declarativ, acordă atenție ofertei Benefit și astfel  descoperă realele avantaje ce pot fi obținute prin colaborarea cu această echipă de tineri antreprenori. Este un concept care are deja succes în afara țării, în marile economii, și care acum este aplicat și dezvoltat și în România”, declară Alin Giurea.

Finanțarea obținută va fi utilizată pentru accelerarea ritmului de creștere al afacerii.

Cea de-a doua companie în care Alin Giurea a devenit acționar este Fashion Tribes, care operează platforma Fashiontribes.ro, o comunitate de “triburi” stilistice, reunite într-un magazin online de îmbracăminte, accesorii, produse cosmetice și parfumuri, destinat femeilor, bărbaților și copiilor.

Adina Mocănașu a început să lucreze la acest proiect în 2013 iar magazinul a fost lansat oficial în ianuarie 2014. În perioada următoare, site-ul va fi relansat, reflectând conceptul de triburi stilistice. Finanțarea obținută va fi utilizată pentru dezvoltarea platformei, extinderea numărului de furnizori şi promovarea magazinului online.

După stabilirea cadrului general al parteneriatului, Alin Giurea și echipele de antreprenori au primit sprijinul unei echipe de avocaţi ai Ţuca Zbârcea & Asociaţii, pentru definitivarea tranzacțiilor. Societatea de avocatură s-a alăturat programului Start&Grow  oferind servicii de asistenţă juridică pentru realizarea tranzacţiilor prin care start-up-urile finaliste primesc finanţarea din partea investitorilor.

Pe langă investițiile deja realizate, Alin Giurea se mai află în discuții avansate pentru a finanța alte trei afaceri: o companie din domeniul IT, care a lansat o aplicație de mobile ce targetează atât segmentul B2B, cât și B2C; un producător de cosmetice naturale cu o abordare diferită față de alte start-up-uri românești pe acest segment; un producător din domeniul fashion.

De asemenea, Alin Giurea își menține interesul și pentru alte patru propuneri de afaceri, aflate în acest moment în stadiul de idee, discuțiile cu inițiatorii acestora urmând să se prelungească pentru primul trimestru din anul viitor, în contextul în care mai sunt necesare analize suplimentare de business sau parcurgerea anumitor etape din dezvoltarea afacerilor.

În perioada următoare, antreprenorii, investitorii și consultanții Start&Grow 2014 vor împărtăşi  din experienţa lor în legătură cu dezvoltarea și finanţarea unei afaceri prin investiţii tip business angel.

Start&Grow 2014 este un proiect startups.ro realizat cu sprijinul Hotel Intercontinental Bucureşti, TreeWorks, Elevate şi Finanţare.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE