Învață de la profesioniști cum să conservi apa în sol

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Monsanto România organizează, în perioada 20-29 mai 2014, seria de evenimente „Caravana Dekalb susține conservarea apei în sol”, aducând astfel în discuție unul dintre cele mai importante aspecte legate de resursele epuizabile ale planetei.

Desfășurate sub egida Dekalb, un brand cu peste 100 ani de tradiție în furnizarea de servicii și produse agricole la nivel global, aceste evenimente reunesc comunitățile locale de fermieri preocupați de evoluția agriculturii în regim durabil. Prin intermediul lor, compania trage un semnal de alarmă asupra ideii de conservare a resurselor vitale și le oferă participanților posibilitatea de a afla care sunt soluțiile cele mai la îndemână pentru a crește productivitatea în agricultură.

Județele vizate sunt: Teleorman, Constanța, Galați, Călărași și Arad. Subiectul principal va fi utilizarea eficientă a apei, în special la culturile de rapiță, iar temele de discuție vor fi: situația rapiței la nivel european și local, pregătirea terenului în cazul unei veri secetoase, avantajele oferite de produsele și serviciile Dekalb, a anunțat Monsanto.

Compania nu este la primul proiect de acest tip – în 2013, la simpozionul Agribusiness Forum, Eugen Diaconu, Director Divizia de Producere Monsanto România, a susținut o prezentare pe tema „Utilizarea eficientă a apei” în prezența delegaților din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Cu acea ocazie, s-a vorbit cu precădere despre proiectul de irigații dezvoltat de companie alături de câțiva fermieri din județul Iași, început în anul 2009.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE