Interventie a Garzii de Mediu, dupa descoperirea unei gropi cu pasari moarte langa o ferma avicola. Ce amenzi au fost acordate?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dupa ce localnicii comunei Bucesti, judetul Galati, s-au plans de un miros insuportabil ce provenea din apropierea unei ferme avicole, mai multi comisari ai Garzii de Mediu au descoperit o groapa cu pasari moarte.

„Controlul este in derulare. La fata locului se afla o echipa care verifica. Se fac excavari. Pana acum va pot spune ca au fost gasite mai multe lesuri de pasari, aflate in putrefactie. Este o zona administrata de ferma avicola”, a declarat Marian Mocanu, comisar sef la Garda de Mediu Galati.

Groapa ilegala in care au fost aruncate lesurile pasarilor se afla doar la cateva sute de metri de casele localnicilor.  Oamenii se plang de mirosul de putrefactie care provine de la pasarile moarte.

„Este focar de infectie, un miros insuportabil. Ne este teama ca ne putem imbolnavi. Autoritatile locale cunosc situatia, dar se fac ca nu vad. Nu mai putem suporta mirosul de putrefactie provenit de la pasarile moarte aruncate in acele gropi. Stam la tara si loc sa ne bucuram de aer curat, suntem nevoiti sa respiram acele mizerii”, s-a plans un localnic, care are casa in apropiere de zona contaminata.

Reprezentantii Garzii de Mediu Galati continua controlul in zona, ulterior urmand sa stabileasca sanctiuni in cazul administratorului fermei avicole, care ar fi aruncat ilegal lesurile animalelor pe camp.

 

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE