International Wine Contest Bucharest 23-26 mai 2013

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În perioada 23 – 26 mai 2013 la Bucureşti, la Biblioteca Națională a României se desfăşoară Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (IWCB 2013). Evenimentul este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting.

IWCB 2013 se desfăşoară sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România (MADR) şi sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), fiind cea de a X-a ediţie recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume. Concursul este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor.

În anul 2013 au fost înscrise în concurs 541 probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afara României reprezentând 40 % din total probe. Ţinta pentru următorii trei ani este atragerea a peste 2000 de probe în Concurs.

România ocupa a X-a poziţie în topul consumului de vin pe plan mondial, iar IWCB va trebui să devină o competiţie pe măsura importanţei ţării noastre în acest domeniu.

În 2013 o serie de premii speciale vor fi înmânate de către organizatorii concursului. Pe lângă tradiţionalele distincţii, Marea Medalie de Aur,  Medalia de Aur şi Medalia de Argint, au mai fost create premii care să recompenseze pe cei implicaţi în acest domeniu, unii dintre ei având nevoie de o mai buna vizibilitate şi recunoaştere:

  • Cel mai bun producător de vinuri prezent la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă producătorului care a obţinut cea mai mare medie a vinurilor prezentate în concurs. Pentru a fi eligibil, producătorul trebuie sa aibă cel puţin 5 probe înscrise in Concurs.
  • Cel mai bun importator/ selecţioner de vinuri din România prezent la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă importatorului / selecţionerului din România care a obţinut cel puţin 5 medalii pentru cel puţin 4 producători diferiţi din cel puţin 3 ţări diferite.
  • Cel mai bun vin din ţara “X”,  participant la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă daca sunt cel puţin 15 probe dintr-o ţară, iar vinul respectiv a primit minim medalie de aur şi cel mai mare punctaj pentru ţara respectivă.
  • Premiul de Excelenţă pentru vinificatori/winemakeri din România  – Acest premiu se acorda vinificatorilor/winemaker-ilor care au realizat minim 5 vinuri premiate la IWCB 2013.
  • Premiul pentru Presă: Cea mai bună susţinere media a IWCB 2013 (on-line, presa scrisă, Social Media, audio – video)

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE