Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

Facebook
Twitter

Pentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei.

Dar ce te faci când nu îți permiți să plătești un astfel de șef/manager de fermă sau poate îți permiți, doar că nu găsești pe cineva de încredere?

Aici intervine Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială Farm Planner – produs românesc gândit și dezvoltat în România ce oferă soluții de agricultură de precizie în zootehnie. 

Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială servește ca un partener digital esențial, care îl ajută pe fermier să facă pași înspre a deveni el însuși șef de fermă. De asemenea, Asistentul Vocal are capacitatea de a suplini anumite aspecte ale rolului unui șef de fermă sau veterinar, complementând eforturile acestora prin simplificarea unor responsabilități critice și îmbunătățirea proceselor decizionale.

 

În ultima vreme, fermele zootehnice au evoluat atât de mult încât este aproape imposibil să ținem pasul fără o tehnologie bine pusă la punct care să ne ajute să performăm și să devenim productivi. Evoluția fermelor a demonstrat că managementul acestora le poate împinge către succes sau către faliment, responsabilitatea aceasta revenind șefilor/managerilor de fermă în cazul în care susținerea investitorului este corespunzătoare.

Din fericire, evoluția tehnologiei vine acum în sprijinul fermierilor din zootehnie prin farmplanner.ro. Tehnologie ce poate scuti fermierul de foarte multe griji, în primul rând administrative. Mai mult, programul are potențialul de a maximiza profitul prin metode inovative ce țin de agricultura de precizie și inteligența artificială, reducând astfel la minim pierderile generate de factorii decizionali umani. 

Șef lucrări DR Duțulescu Valentin Alexandru (catedra de rumegătoare, Facultatea de Medicină Veterinară București)

Cum funcționează mai exact Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială Farm Planner?

Pasul 1. În interiorul Aplicației Mobile Farm Planner, se activează funcționalitatea Asistentului Vocal IA

Pasul 2. Întreabă vocal Asistentul IA orice ai nevoie să știi despre ferma ta

Pasul 3. Asistentul IA îți răspunde vocal înapoi cu informațiile de care ai nevoie

Ca să îți fie și mai simplu, folosind Inteligența Artificială, algoritmii noștri îți răspund la întrebări precum:

  1. Pe baza datelor referitoare la tipul de hrană și la producția de lapte, ce recomandări poți face pentru a îmbunătăți dieta vacilor mele?
  2. În baza ultimelor alerte preluate de la senzori de temperatură montați pe animalele mele, identifici comportamentele anormale?
  3. Ce prognoză meteo am pentru următoarea săptămână și cum ar trebui să mă pregătesc pentru condițiile anunțate?
  4. Bazat pe veniturile și cheltuielile mele curente, cum pot optimiza profitul fermei?
  5. Comparativ cu alte ferme similare, cum mă descurc în ceea ce privește producția de lapte și eficiența resurselor?

Iată ce spune David Păcioianu – doctorand, cercetător în Inteligență Artificială și Head of AI la Farm Planner.

‘’Modelele lingvistice mari (LLM), aflate sub umbrela Inteligenței Artificiale, dispun acum de o bază de cunoștințe care depășește capacitatea de cunoaștere a unui om, reprezentând un punct de inflexiune în interacțiunea omului cu tehnologia. Astfel, se deschide calea către augmentarea muncii fermierilor din zootehnie în gestionarea eficientă a fermei și se democratizează accesul la expertiză de specialitate, oferind sugestii imediate care servesc ca punct de plecare pentru consultarea ulterioară a unui specialist.’’

Farm Planner nu este doar un produs, ci o viziune: un viitor în care fiecare decizie poate fi luată cu încredere, susținută de date, analize și recomandări de necontestat. O lume în care incertitudinea este diminuată, iar succesul unei ferme nu este determinat de accesul la resurse, ci de cum sunt folosite acele resurse. Iar acest viitor nu este un vis îndepărtat – începe astăzi, cu fiecare fermă care alege să integreze Farm Planner în strategia sa de dezvoltare.

Vă invităm să descoperiți mai multe despre cum Farm Planner poate transforma viziunea dumneavoastră despre zootehnie și să vă alăturați revoluției digitale care este pe cale să schimbe agricultura cum o cunoaștem, aici in România, cu un produs românesc, gandit și dezvoltat de români.  

Pentru mai multe informații și pentru a începe călătoria dumneavoastră alături de noi, vizitați www.farmplanner.ro.

Haideți să construim împreună viitorul agriculturii de precizie!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE