Intalnire oficiala intre ministrul Agriculturii si ambasadorul Frantei in Romania despre Fondul Mutual

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, l-a primit pe Ambasadorul Frantei in Romania, E.S. François Saint-Paul, vineri, la sediul MADR, informeaza un comunicat al institutiei.

Ministrul Irimescu a subliniat relatia buna de colaborare dintre Romania si Franta si i-a solicitat interlocutorului sau sprijinul pentru a perfecta anumite chestiuni punctuale, printre acestea regasindu-se si Fondul Mutual. Ministrul a precizat utilitatea asistentei partii franceze avand in vedere experienta pe care o detine Franta in domeniu. La randul sau, Ambasadorul l-a asigurat pe ministrul agriculturii de tot suportul pentru a definitiva cadrul legislativ, in acest sens tara noastra va colabora cu expertii francezi pentru a finaliza Fondul Mutual in urmatoarea perioada.

Ambasadorul Saint-Paul a aratat ca in prezent exista o colaborare intre agentiile de plati din Romania si Franta pe probleme ce privesc sistemele informatice, programele de promovare, iar acest protocol de colaborare va continua si pe viitor.

O alta tema de discutie de pe agenda intalnirii a vizat cercetarea agricola, ministrul Irimescu precizand in acest sens ca restructurarea cercetarii agricole este una dintre prioritatile mandatului sau. De aceea, are in vedere crearea unui Institut national care sa realizeze managementul cercetarii in agricultura, tinand cont de faptul ca situatia cercetarii agricole este in declin in Romania.

Ambasadorul Frantei a precizat ca in Romania exista un potential deosebit pentru investitorii francezi, de altfel multe companii franceze au afaceri de succes aici in domeniul industriei alimentare, iar dezvoltarea relatiilor bilaterale este importanta pentru ambele parti.

In final, oficialii au discutat despre initiativa „4 pentru 1000” lansata de Franta in cadrul Planului de actiune Lima-Paris pentru climat, care reuneste toti actorii publici si privati voluntari pentru a sustine initiativele care favorizeaza protectia solului si promoveaza o agricultura durabila. In acest sens, Ambasadorul Frantei a invitat Romania sa se alature acestei platforme care cuprinde mai multe state, asociatii profesionale, ONG-uri etc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE