INS: numarul sacrificarilor de porcine in abatoare, in scadere majora

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit datelor INS, numarul sacrificarilor la bovine a crescut in octombrie 2018 comparativ cu aceeasi luna din 2017, insa sacrificarile la porcine si la ovine/caprine au scazut. In ceea ce priveste greutatea in carcasa, analistii au sesizat o crestere, pentru toate speciile de animale si pasari, relateaza Agerpres.

Potrivit statisticii, in octombrie 2018, fata de luna anterioara, sacrificarile au crescut la bovine cu 15,9% si la pasari cu 9,8%, iar la porcine au scazut cu 2,3% si la ovine si caprine cu 1%.

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, conform datelor INS, in intervalul de referinta, in cazul bovinelor au fost inregistrate cresteri de 15,2%, al porcinelor de 2,2%, ovinelor si caprinelor de 0,7% si al pasarilor de 10%.

Pe de alta parte, in octombrie 2018, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, s-au inregistrat scaderi la greutate in carcasa la bovine cu 12,1%, in timp ce la porcine a crescut cu 12,4%, la ovine si caprine cu 3,8% si la pasari cu 11,9%.

In ceea ce priveste numarul sacrificarilor, acesta s-a majorat la porcine la 9,1%, la ovine si caprine cu 2,3% si la pasari cu 11,2%, iar la bovine a scazut cu 15%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE