INS: numarul sacrificarilor de animale din iulie, in scadere la toate speciile. Cea mai accentuata diminuare, la bovine

Facebook
Twitter

In luna iulie, numarul de sacrificari a scazut la toate speciile de animale si pasari, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Totusi, greutatea in carcasa la porcine si la pasari a crescut, iar cea la bovine, ovine si caprine s-a diminuat, se arata intr-o analiza INS.

Potrivit INS, fata de luna iunie 2021, numarul sacrificarilor a crescut la porcine, la ovine si caprine si la pasari, iar la bovine a scazut. Totodata, greutatea in carcasa a crescut la ovine si caprine si la pasari, iar la bovine si la porcine a scazut.

Conform statisticii, in luna iulie 2021 numarul bovinelor sacrificate a scazut cu 16%, iar greutatea in carcasa s-a diminuat cu 16,8% fata de aceeasi luna din 2020. Raportat la luna iunie a acestui an, numarul bovinelor sacrificate a scazut cu 4,5%, iar greutatea in carcasa cu 9,1%.

La specia porcine, in luna iulie s-au sacrificat cu 1,5% mai putine animale, in timp ce productia de carne de porc consemnata a fost cu 1% mai mare fata de iulie 2020. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au crescut cu 1,6%, iar productia de carne de porc a fost cu 2,3% mai mica.

In ceea ce priveste sacrificarea ovinelor si caprinelor, datele INS arata o scadere cu 5% fata de iulie 2020, greutatea in carcasa fiind cu 13,2% mai mica. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au crescut cu 1,6%, iar greutatea in carcasa cu 3,6%.

Potrivit datelor INS, sacrificarile de pasari au scazut cu 1,2%, iar productia de carne a crescut cu 4% fata de iulie 2020, in timp ce, raportat la luna precedenta, sacrificarile au urcat cu 2,7%, iar greutatea in carcasa a crescut cu 2,5%.

Greutatea medie in carcasa consemnata in luna iulie 2021 a fost de 161 kilograme la bovine, 89,2 kilograme la porcine, 12,6 kilograme la ovine/caprine si 1,6 kilograme la pasari.

INS precizeaza ca datele lunare privind sacrificarile totale de animale si pasari sunt obtinute prin insumarea datelor provenite din cercetarea statistica lunara pentru unitatile industriale specializate (abatoare), care furnizeaza date privind productia de carne (numarul de capete sacrificate, greutatea in viu si greutatea in carcasa a acestora).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE