sisteme de irigatii fonduri europene

Incepe decontarea facturilor pentru irigatii. Fermierii pot depune cererile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii informeaza ca fermierii pot depune, luni, 20 decembrie, facturile pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica necesar functionarii agregatelor sau a echipamentelor pentru irigatii.

Fermierii trebuie sa transmita catre filialele teritoriale ANIF facturile pentru contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigatii incepand cu data de 1 iulie 2021, calculata conform cotei aprobate.

Actele pot fi depuse la sediul filialelor teritoriale sau transmise electronic, la adresele de e-mail disponibile pe site-ul ANIF, sectiunea date de contact,  https://www.anif.ro/contact/.

Facem precizarea ca, potrivit legislatiei, termenul este de 2 (doua) zile de la data intrarii in vigoare a Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 348/2021,  ordin  publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1192, in data de 16 decembrie 2021.

Citeste si: Proprietarii de paduri nu stiu daca mai au dreptul sa recolteze lemnul

Reamintim ca, pentru anul 2021, a fost stabilita cota de 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica necesar functionarii agregatelor sau echipamentelor pentru irigatii pentru care se asigura apa pentru irigatii in baza contractelor multianuale/sezoniere incheiate cu Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE