Incendiu de padure in Harghita. Autoritatile inca nu au reusit sa stinga focul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incendiul de litiera de padure din judetul Harghita inca nu a fost stins, iar pompierii militari si civili continua interventia pentru eradicarea unor focare fumegande, noteaza Agerpres.

Lt. col. Radu Monoranu, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita sustine ca incendiul care s-a manifestat marti pe o suprafata de aproximativ un hectar a fost stins, dar in jurul acestuia, pe aproximativ zece hectare, mai exista alte focare ascunse, care fumega si la care se intervine cu apa in cursul zilei de miercuri.

Autoritati: incendiul nu a fost stins insa riscul de propagare a scazut mult

In zona actioneaza un echipaj de la Detasamentul ISU Miercurea Ciuc, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Plaiesii de Jos si membri ai composesoratului local.

„Astazi (miercuri – n.r.) continuam interventia, dar riscul a scazut foarte mult, nu mai exista risc de propagare la padure. Exista focare ascunse care fumegau cand am ridicat dispozitivul pentru ca se innoptase si nu mai puteam interveni. Am trimis aceeasi tehnica, incadrata cu personal (…) vom actiona cu apa asupra focarelor care sunt in jurul zonei unde am lucrat ieri (marti – n.r.). A fost un focar activ, pe care l-am lichidat, dar mai sunt focare ascunse”, a explicat Radu Monoranu.

La fata locului au fost aduse mai multe rezervoare cu apa, utilizarea pentru lichidarea completa a focarelor. Sursa citata a precizat ca incendiul s-a manifestat intr-o zona greu accesibila, pe un versant, la litiera padurii si a afectat resturi de exploatatie forestiera.

Potrivit spuselor autoritatilor, incediul a izbucnit intr-o zona greu accesibila, la litiera padurii, si a afectat mai multe resturi de exploatatie forestiera.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE