Incendiile de vegetatie provoaca in continuare pagube. 103 cazuri in doar 24 de ore

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cu toate ca vremea s-a racit in ultimele zile, incendiile de vegetatie provoaca in continuare pagube insemnate in intreaga tara. Pe 25 august, pompierii au semnalat interventii la 103 de arderi necontrolate de miristi si vegetatie uscata, pe o suprafata totala de 509 hectare de teren, noteaza Digi24.

„Dintre cele 143 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 103 au fost arderi necontrolate la miristi, vegetatie uscata si gunoi, fiind afectate aproximativ 509 hectare de teren”, potrivit unui comunicat de presa.

Pompierii au avut in ultimele 24 de ore 1.581 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare de persoane si animale.

La nivel national, 1.255 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situatii fiind inregistrate in zona Bucuresti-Ilfov (254 cazuri), urmata de judetele Constanta (65 cazuri), Timis (60 cazuri) si Mures (54 cazuri). De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate sa intervina in 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate in accidente rutiere.

În cursul zilei de ieri, pompierii buzoieni au intervenit in urma unui accident rutier, produs intre trei autoturisme, pe DN 2B, la iesire din municipiul Buzau. Echipajele de pompieri ajunse la locul interventiei au constatat ca in evenimentul rutier au fost implicate sapte persoane. Dupa acordarea masurilor de prim ajutor la fata locului, cinci victime au fost transportate la spital, potrivit comunicatului.

O alta interventie complexa a avut loc in judetul Bihor, unde pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier, produs pe DN 19E, pe raza localitatii Chislaz, intre doua autoturisme. In ciuda eforturilor salvatorilor, o persoana a decedat, din cauza impactului puternic, iar alte cinci victime au fost transportate la spital.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE